Dynamics 365

11

Lokakuun alussa Microsoft on tuonut saataville uuden version D365 Online käyttäjille. Uudessa versiossa on kiinnitetty huomiota käytettävyyteen ja käyttöliittymän ulkonäköön.

Selainkäytössä sama ulkonäkö toistuu nyt kaikissa D365 moduuleissa kuten myynti (Sales), asiakaspalvelu (Customer Service), kenttäpalvelu (Field Service) tai projektipalvelu (Project Service Automation).

Uutta ovat kehykset kunkin osion ympärillä, mikä lisää luettavuutta ja käytettävyyttä. Järjestelmä tarjoaa myös erilaisia väriteemoja käyttöliittymän muokkaamiseen. Uudessa versiossa on käytössä myös uusi standardifontti ja täytettävissä kentissä tekstin rivitys tapahtuu automaattisesti.

Muutamia poimintoja uusista yksityiskohdista

Erikoishaussa on valittavissa paljon toivottu uusi kriteeri NOT IN – EI SISÄLLY, jolla saadaan raportoitua vaikkapa laiminlyödyt asiakkuudet aktiviteettien kautta.

Monivalinta asetusjoukolla voidaan valita monta arvoa samalla kertaa ja niitä voidaan hyödyntää erikoishakujen kautta.

Virtuaalientiteetti on ominaisuus, jossa toisesta järjestelmästä voidaan lukea dataa ja esittää sitä D365 käyttöliittymässä ilman tietokantatallennusta. Tällä toiminnolla voidaan korvata osin integraatiotarpeet ja tarjota vaikkapa toteutunutta laskutus- ym. dataa myyntitoiminnoille.

Joitain poistuneita ominaisuuksia ja niiden korvaajat

  • Perinteinen Outlook client poistui ja tilalla on D365 App for Outlook.
  • Email Router poistui ja Server Side Sync tarjoaa vastaavia ominaisuuksia.
  • Prosesseista Dialogit poistuivat ja tilalle on tullut Business Process Flow.

Saatavuus

Uusi versio on saatavissa heti ja käytössä olevan version päivityksestä Microsoft ehdottaa totuttuun tapaan päivityksen päivämäärää. Järjestelmän muokattavuus on parantunut automaatioiden osalta ja tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet toimialakohtaisille ratkaisuille.

Mirosys Oy on Dynamics 365 -asiantuntijaorganisaatio. Tilaa meiltä ilmainen toiminnan kartoituspäivä.

Kirjoittanut

Tagit: ,